ПРОЕКТУВАННЯ
ВИРОБНИЦТВО
МОНТАЖ

+38 (066) 408 66 96
+38 (095) 074 69 08


Ужгород, вул. Капушанська, 14

Меблі для кухні: організовуємо зону їдальні

Розробку проекту кухні необхідно починати з визначення місця розташування обіднього столу. Якщо простір приміщення обмежений, варто вибрати компактну і багатофункціональну побутову техніку і зменшити кількість таких меблів як шафки для зберігання посуду. Для того, щоб доросла особа почувалась за столом комфортно і зручно, її особиста зона повинна мати не менше 70 см ширини.
 
Розміри обіднього столу
Для розрахунку розміру столу використовують середній зріст людини. Сім’я з чотирьох людей почувається комфортно за столом довжиною 120 см, висотою 75 см та шириною не менше 75-80 см. Якщо стільниця кругла, її діаметр повинен бути приблизно 90 см.
 
Варіанти розташування
Найзручніше розміщувати стіл таким чином, щоб він не торкався стіни. Якщо розміри приміщення не обмежені, стіл необхідно поставити на відстані мінімум 70-80 см від стіни. При такому плануванні доросла людина може вільно встати і, відсунувши стілець, вийти з-за столу.
 
Відстань від робочої зони
Обідній стіл повинен знаходиться в протилежному від "робочого трикутника" (мийка, плита, холодильник) куті. Якщо планування лінійне, залишається вільним протилежний кут і стіна, де можна поставити стіл. Це дозволить візуально витягнути приміщення. В будь-якому випадку місце для прийому їжі варто віддалити від робочої зони не менше ніж на метр.
 
Форма столу
Якщо дозволяє простір, можна вибрати для кухні меблі будь-якої геометричної форми відповідно до стилю загального інтер’єру. В приміщенні від 20 кв.м. можна розташувати як овальний, так і круглий столи. Як правило, такі моделі відділяються від робочої зони і утворюють стаціонарну столову групу. 
 
Меблі для невеликих кухонь повинні бути прямокутними. За таким столом може розміститись більше людей, ніж за квадратним. 
Comodo SSL